Tarihe Mâl Olmuş ve Ünlü Şahsiyetlerin Biyografileri

KimdirKimdir.com

Suat Suna Kimdir
Suat Suna Kimdir

Suat Suna (d. 26 Mayıs 1975, İstanbul), Türk pop müzik şarkıcısı, besteci ve söz yazarı.

Biyografi
Suat Suna keman üstadı Mehmet Sait Suna ile avukat Tomris Suna çiftinin iki oğlundan ilki olarak  26 Mayıs 1975 İstanbul’da doğdu. 4 yaşında keman öğrenmeye başlayan Suna, okuluyla eş zamanlı olarak devam ettiği İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı Keman Bölümünden 1992’de mezun oldu. 1994’te Saint Benoit Fransız Lisesi’ni bitirdi. Aynı yıl kazandığı İstanbul Üniversitesi Fransız Filolojisine, küçük yaştaki ağır çalışma temposu yüzünden 3. sınıftan sonra devam etmedi. 1998’de sınavla kazandığı Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu (2002). Suat Suna Ağustos 2007 – Ocak 2008 döneminde askerlik yükümlülüğünü yaptı.

Kariyeri
Profesyonel müzik yaşamına lise yıllarında başlayan Suat Suna, Milliyet gazetesinin liseler arası müzik yarışmalarında çok sayıda birincilikler aldı. Beyaz Güvercin Şarkı Yarışması’nda 2.lik (1992),  Show Tv’de yayınlanan Pop Show yarışmasında 1., 2. ve 4.lük ödüllerini aldı (1993). Yarışmaların ardından birçok müzik firmasından teklif aldı ve büyük başarı yakalayan ilk albümü ‘Ansızın Çektin Gittin’i Ali Kocatepe‘nin prodüktörlüğünde çıkardı (1993).

Daha sonra sırasıyla Sözüne Kanmam (1994), Hasret Fenerleri (1995), Rüyam ve Sen (1996), Yapamam Sensiz (1998), Yolun Açık Olsun (1999), Sana Haksızlık Ettim (2000), Su Damlası (2002), Leyla (2004), ON (2006), Aşkın Adı (2009), Senden Başka (2013) ve Seni Buldum (2017) adlı albümlerini piyasaya süren sanatçı, sahne çalışmalarının yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanında alarak konserler verdi.

Suat Suna birçok albüme de gerek eserleri, gerek aranjörlüğü, gerekse de enstrümanıyla katkıda bulundu. Bunlar arasında; Kayahan, Işın Karaca, Aşkın Nur Yengi, Fatih Erkoç, Hülya Avşar, Asya, Yıldız Tilbe ve Nalan sayılabilir. Sanatçının söz ve müziği kendisine ait 150’yi aşkın eseri vardır ve müzik çalışmalarına devam etmektedir.

Sanatçı,  Erguvan Yılları (1998) ve Ayşecik (1998) adlı TV dizilerinin müziklerini yaptı ve Zeynep adlı TV dizisinde de oyunculuk deneyimi yaşadı.

Suat Suna’nın yazdığı “İhanet” adlı romanı Aralık 2014’te yayınlamıştır.

Özel yaşamı
Suat Suna ilk evliliğini sunucu Melike Öcalan ile yapmış ancak daha sonra çift boşanmıştır (e. 2003 – b. 2008). Suat Suna ikinci ve sürmekte olan evliliğini modacı Burcu Karaman ile yapmıştır (2012). Suat Suna’nın kardeşi Selçuk Suna klarinet sanatçısıdır.

Diskografi

YılAlbüm-Single adı
1993Ansızın Çektin Gittin1.000.000 +
1994Sözüne Kanmam750.000 +
1995Hasret Fenerleri1.500.000 +
1996Rüyam ve Sen500.000 +
1998Yapamam Sensiz500.000 +
1999Yolun Açık Olsun800.000 +
2000Sana Haksızlık Ettim950.000 +
2002Su Damlası350.000 +
2004Leyla150.000 +
2006ON10.000 +
2009Aşkın Adı100.000 +
2013Senden Başka200.000 (fizy.com’daki satış rakamı) +
2017Seni Buldum

 

Reklam Alanı

Biyografi Detayları
  • Burç: -
  • Meslek: -
  • Doğum Tarihi: -
  • Ölüm Tarihi: -
  • Doğum Yeri: -
  • Ölüm Yeri: -
  • Ekleyen: admin
  • Tarih: 27/12/2017
  • Kategori: Genel,Müzisyen,Oyuncu
  • Görüntülenme: 402

Reklam Alanı

© Kimdir
%d blogcu bunu beğendi: